click sini..sedekah amalan mulia

Followers

Friday, August 26, 2011

always positive thiking! don't give up!

dah dekat sebulan tak mengupdate blog, almaklumlah dah duduk rumah je jage anak menakan..
firstly nak mintak maaf pada reader yangterbaca fadhilat tarawikh tu...
almaklumlah time tu awal ramadhan excited nak pegi solat tarawikh..sebenarnye dari kecik ikut benda tu
tak tau pulak benda tu salah, hahaha...yela, siap boleh pilih2 lagi nak pergi malam ke berapa untuk dapat jenis2 pahala yang kita mau lawak plak rase.. 

Macam2 terjadi sepanjang bulan ramadhan ni..
tapi memang rezeki masyuk la walaupun aku tak kerja lagi
setiap minggu ade je orang nak bagi duit
duit tolong jage anak menakan la, tolong buat kuih la, dsb 
yela kan kerajaan bagi bonus tengah bulan,
dekat2 hujung bulan dapat duit raya lagi
duit2 tu sume aku manfaatkan sebaiknye untuk ambil lesen kereta..
dah nak dapat lesen L dah pun...weeeee

Minggu lepas dapat surat dari SPA suruh pegi exam PTD lepas raya
aku apply sebab kakak aku ckp senang dapat, rupenye senang dapat kena panggil exam je kot
bila baca website pasal ptd ni saiko minda betol..banyak stage, exam susah la, jauh la adoii
ape pun aku kena pegi jugak coz aku da apply cuak pulak kalau terlanggar kontrak dengan jpa.
mampus nak bayar rm100000.

Baru-baru ni perang dingin sket dengan Halil..aku marah dengan sikap tak best die tu
dah la suka tak tido malam main game facebook, tapi still suruh aku message die macam la reply pon message orang lain boleh pulak, pelik sungguh entah biler die buat!
bangun punye lah lambat, takde disiplin! buat kerja tak bersungguh2! pantang lah orang macam ni!kalau tido lambat untuk buat kerja takpe la, ni main game?? tak sayang masa ke ha? macam mana nak berjaya?
macam mana nak hidup dengan aku nanti? (tibe2 emo plak demm(-_-"))
Nasib baik die dapat orang yang bersabar sket macam aku ni (walaupun kuat jeles jugak(tanda sayang!))
Kalau tak dah lame aku pegi rumah die, gegarkan bilik die then ubah die dari musang jadi manusia balik!
Tapi kami dah ok tadi sebab sikap toleransi kot? So pengajarannye, think positif, jangan nak marah2 buah hati kite selalu, sayangilah die seadanya~

Ape pun terjadi sepanjang bulan penuh keberkatan ni, 
diharap amal ibadah kita diterima oleh Nya~
Selamat Hari Raya Aidilfitri!



1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

apesal.com