click sini..sedekah amalan mulia

Followers

Wednesday, January 6, 2010

THE MUST-SEE MOVIES OF YEAR 2010


 1.  The Twilight Saga: Eclipse
for those yang sudah menyaksikan twilight dan new moon pasti tidak sabar dan curious ape akan terjadi kat bella dan edward yang mengancam tu..kn? kn?



2.  Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
yang ini..i tak ikut sangat movie dia..da tertinggal satu..dua..abaikan je..cari hobi lain pulak..



3.  Iron Man 2
citer ni best beb..try la tengok ..dulu saye da tengok yang first.Memanglah mengarut tapi bertenage..tambah2 dengan hero die yang hensem tu..(walaupun tua da berpangkat pak long)

4.  Alice in Wonderland
Ha..yang ni lagi la kene tengok sebab watak utama ialah johnny deep..sape yang mengaku tak minat die tipu lah" die dah la kacak,watak yang dibawe sangat2 berkesan dan mantap..Tapi sayangnye da kawin..melepas.Filem ini berkisarkan tentang Alice (anne hathway blakon dalam princess diary tue)yang telah terjatuh ke dalam alam fantasi..same je cam dalam buku@kartun yang ade cume lebih menarik dengan kesan2 3d dan pelakon yang hebat

5.  Salt
berkisar tentang Evelyn A.salt (angelina jolie) seorang ejen CIA yang dituduh mengkhianat dan bersekutu dengan Russia untuk membunuh  presiden Amerika syarikat.Dia telah lari untuk membersihkan namenye bla bla..pada awalnya watak ini adelah untuk tom cruise.tp beliau telah menolaknye..mari kite saksikan camner cik jolie ni bawa watak en.tom..



6.  Robin Hood
Mesti tengok sebab ini filem ok,bukan kartun..watak robin hood dibawa oleh Russel Crowe..mantap seyhh..Jalan cite macam biase la..cam citer robin hood..sape tak tahu caner cite robin hood pegi masuk tadika balik sekarang ok.


1 comment:

zayani zidane said...

sape ade bran..jum tengok sume movie ni..

apesal.com