click sini..sedekah amalan mulia

Followers

Thursday, April 22, 2010

CARA CARA MEMPOPULARKAN BLOG


anda mesti tertanye2 bagaimana cara untuk mempopularkan blog kan?tak kiralah popular di mana.di dunia ke,di paper ke,di gengblogger ke,asalkan blog anda mandapat liputan meluas dan digeruni oleh semua blogger2 malaysia.

sebelum tu,anda mestilah kena tau syarat2 popular.

1)blog korang masuk paper contohnye macam blog hanis zalikha,budu dan belacan,redmummy..kalau tak masuk paper,belum tahap popular semelesia.

2)follower korang mestilah >2000.(jangan tengok bawah please)* blog aku bukan dalam golongan itu.(-_-")
kalau kurang bermakna blog anda hanya popular tahap gengblogger aje

*itu saje.kalau takde dalam senarai di atas,teruskan membaca..

di sini saye sertakan cara2 menjadikan blog anda popular:

1.masuk tv, join rancangan pengacara nona ke,malaysian next top model ke,mentor ke,amazing race ke yang penting rancangan tu popular dan kene menang.kalau setakat join metor tu pun just teman kawan pegi audition jangan harap anda  nak promote blog kat situ.silap2 orang nampak baju anda saje di kaca tv.

2.buat FITNAH atau KONTROVERSI.
bukan setakat bloggers je kenal anda.malah,mungkin PM teringin nak lihat wajah anda.semua surat khabar nak paparkan kisah anda dan blog..

3.anda kene ade package lengkap dan kelakar dan pandai berceloteh.
tapi jangan risau,anda tak perlu buat plastic surgery untuk popularkan blog.kerana jika anda kelakar saja,anda boleh join raja lawak dan di situ,anda boleh promote blog anda semelesia.

4.anda kene rajin dan hardwork.kalau anda hanya update blog sebulan sekali maka anda tak perlu teruskan membaca enrty ini.
anda kene rajin blogwalking,buat kontest,komen sana sini,rajin cari tips,mungkin boleh popular,tapi belum cukup untuk femes semelesia.

5.anda tak perlu pergi ke semua gathering.kerana bloggers tak mungkin akan kenal anda di sana kerana indah gambar dari rupa.anda tidak akan femes.anda hanya perlukan bahan yang sangat berkualiti dan daring dan menarik minat orang baca

6.blog untuk orang dewasa.(18++) cara ini sangat berkesan.tak kiralah apa bangsa,negara,peringkat umur,jantina akan melawat blog anda.TAPI jangan buat ok..setakat tajuk entry takpe.takkan anda nak digelar perosak bangsa,


*semoga anda berjaya mencuba tips2 di atas dengan jayanye.

18 comments:

KaiZeN SHiNoBi said...

ohoho..

terimas...

weng2.. @.@

uncle said...

waa bagus tips dari tuan umah

aimi-san said...

hahaha tips yg terakhir slalu ko wat kan yani?? hahaha

zayani zidane said...

k.aimi->tajuk entry je pun,,tu sume idea orang.haha

GeNgKaPaK said...

aku suke tips last...hhaha

zayani zidane said...

gengkapak-->memang lawak2 blog ko 18++ jugak kan..thx xmrh aku pnjm.haha

Sansan Onwan said...

tqlah gtau cara2 nak popularkan blog....now..aku akan uat salah satunya...wahahhahaha....tq jadik followerku...:)

zayani zidane said...

apa yang hang nak buat san?masuk tv ke?haha

Jard The Great said...

seme org bole popular utk kelompoknya sendiri.. ehehe

zayani zidane said...

yea betol..popular antara kawan2,popular antara family,antara rakan sepejabat dan sebagainye..jadi,teruskan berblog
(xtaw nk tulis pe) (-_-")

alyanatasha@kumuk said...

compem lps ni aku glamer punye ha..ha..

thanks for the tips..

Hyundai Sport said...

tip yang bagus.....)

http://zarina-duludankini.blogspot.com

http://syawalgerd.blogspot.com said...

nk komen x erk..hehe

MUHD FAAIZ said...

aq pnya blog.follow lh

MUHD FAAIZ said...

http://permatacahayailmu.blogspot.com/

uncledoy said...

ahahah nice i like!!

sYiRa LoKMaN said...

78 peserta dah join !
anda bila lagi...segmen mudah untuk tingkatkan follower.. :D jom join !
http://syiralokman.blogspot.com/2013/12/senarai-peserta-segmen-i-will-follow.html

Khairul Nizam said...

Mohon singgah ke laman web saya
https://onexoxjbgombak.blogspot.my/

apesal.com