click sini..sedekah amalan mulia

Followers

Monday, June 21, 2010

CARA MENGETAHUI KECURANGAN PASANGAN ANDA =)PERNAHKAH terfikir orang yang kita sayangi mula berubah hati? Jika sebelum ini dia kerap menghubungi bahkan sentiasa punya masa dan bersedia membantu, kini segalanya sudah berubah.

Ramai yang sering mengandaikan kekasih yang dicintai tidak akan berlaku curang. Namun, tahukah bahawa sudah lumrah alam manusia menyukai dan lebih tertarik kepada sesuatu yang lebih baik daripada yang sedia ada?

Lantas, insan paling rapat dengan diri pun tidak boleh dipercayai kesetiaannya 100 peratus. Kita mungkin mencintainya sepenuh hati tetapi adakah si dia juga begitu atau hanya berpura-pura?

Berikut keadaan yang mungkin boleh dijadikan panduan untuk mengesan si dia mula ‘memasang’ yang lain atau petanda awal mengesan kecurangan pasangan:

# Asyik resah melihat jam tangan apabila bersama anda.

Lazimnya anda dan si dia menghabiskan waktu yang lama bersama. Tetapi sejak kebelakangan ini, si dia asyik resah apabila bersama anda dan sesekali menjeling jam tangan seolah-olah ada hal lain yang lebih penting.Si dia juga sering mengejar masa sehingga anda sanggup ditinggalkan berseorangan kerana kononnya ‘ada masalah sedikit’.

Jika situasi ini sering berlaku, anda patut berhati-hati kerana mungkin si dia berjumpa dengan kekasih lain dan anda hanya dijadikan ‘kekasih gelap’ atau sekadar di pinggiran.

# Tiba-tiba saja mengadu sakit ketika bertemu janji dengan anda.

Asyik bertemu janji dan berseronok, tiba-tiba saja si dia mengadu sakit dan ingin pulang awal ke rumah.Ada-ada saja sakitnya, sakit perut, pening, lenguh kaki atau rasa hendak demam serta pelbagai alasan sakit sedangkan sebelum ini anda melihat dia sihat dan tidak menunjukkan sebarang tanda untuk jatuh sakit.Apabila anda menawarkan diri untuk menghantarnya ke klinik atau pulang ke rumah, dia menolak bersungguh-sungguh dan ingin pulang sendirian.Kemungkinan dia tidak sakit tetapi mencari alasan untuk melarikan diri daripada anda.

# Kerap menolak pelawaan anda untuk keluar bersama.

Jika dulu, si dia ceria apabila anda mengajaknya keluar sama ada menonton wayang, makan atau sekadar bersiar-siar, tetapi kini dia sering menolak dengan 1,000 alasan.Jika si dia keluar pun setelah puas dipujuk dan dirayu. Situasi ini mungkin disebabkan si dia sudah bosan dengan anda dan ingin meninggalkan anda.

# Menjadi panas baran dan sering mencari kesilapan anda

Si dia berubah sikap daripada seorang penyayang menjadi pemarah. Kesilapan anda yang paling kecil pun seolah-olah besar baginya dan anda sering dimarahi walaupun di depan orang ramai.Walaupun anda cuba sedaya-upaya mengelak melakukan kesilapan, si dia tetap cuba mencari kesilapan anda. Paling teruk jika si dia sudah tidak segan-silu menengking atau memaki hamun anda disebabkan perkara kecil ataupun kesilapan yang tidak disengajakan.

Jika situasi ini berlaku, lebih baik anda meninggalkannya kerana sudah jelas dia sudah tidak lagi menghargai anda sebagai kekasihnya.Mungkin si dia sedang mencari jalan untuk mewujudkan kebencian anda terhadapnya dan berharap anda akan meninggalkannya. Tidak guna merayu lagi kerana layanan buruknya hanya menyebabkan anda menderita.

# Sudah tabiat pasangan bercinta, suka membelek-belek telefon bimbit pasangannya tetapi si dia tidak membenarkan anda memegang apatah lagi membelek telefonnya.

Jika si dia jujur dan ikhlas dengan anda, sudah pasti dia membenarkan anda melihat kandungan memori telefon bimbitnya sama ada sistem pesanan ringkas, nama pemanggil mahupun simpanan nombor telefonnya.Dia tidak akan berasa takut atau bimbang kerana kejujurannya pada anda. Namun, sekiranya dia berkeras tidak mahu anda membelek telefon bimbitnya, anda patut berasa curiga.Pada awal percintaan, si dia asyik menelefon anda sehingga berkali-kali dalam satu hari. Sentiasa mengambil berat dan menelefon walau untuk bertanya sudah makan atau belum.Jika suatu hari tidak mendengar suara anda, pasti si dia resah.

Tetapi sekarang dia tidak lagi rajin menelefon dan ada kalanya tidak menelefon anda langsung.Anda pula yang terpaksa menelefonnya dan kelihatan terdesak! Apabila ditanya ada saja alasannya dan paling popular ialah sibuk.

# Tidak lagi rajin menelefon anda


Situasi ini menunjukkan dia tidak lagi berminat dengan anda dan mungkin hanya akan kembali menelefon anda apabila ada kepentingan lain.Life is simple..But sometimes it is not simple that we think..
Sila la melawat : www.neomatrixzz.blogspot.com

O Allah the Almighty
Protect me and guide me
To your love and mercy
Ya Allah don’t deprive me
From beholding your beauty
O My Lord accept this plea

9 comments:

kurawk said...

aik trase mcm kene kat diri sendiri lak..
huhuh..

Anonymous said...

dulu2 i penah kena mcm semua di atas dgn my ex boyfie. tp time tu kan bdk2 lg. xde la budak, dah 18 br nk bercinta. ehe. kira first love laa. xde pengalaman. kena tipu 4 thn, br nak sedar yg i tertipu.

alhamdulillah skrg dpt yg dicari-cari selama neh. syukurrrr

IERA HAJERAH AZMAN said...

pernah rasa :|

zayani zidane said...

tu la,kadang2 kekantoian pasangan kita membuatkan kita sedar yang die bukan lah buat kita. hehe

zati said...

relationship??? it's too complicated ;(

tips kuku cantik

.::WaNiE::. said...

hihihihi

kalau asek tengok jam tu mmmg ada yg tak kene la tu hahah

Omen Necrofis said...

Asyik resah melihat jam tangan apabila bersama anda.
MUNGKIN ADA MEETING ATAU SESUATU HAL YG TAK DPT DIELAKKAN....

Tiba-tiba saja mengadu sakit ketika bertemu janji dengan anda.
APA PAYAH.. IKUT JE SI DIA PERGI KE KLINIK MINTAK UBAT.. KALU KENA OPERATE.. MOLEK IKUT SEKALI...

Kerap menolak pelawaan anda untuk keluar bersama.
ENTAH SI DIA LETIH KER MENGANTUK KER ATAU ADA KEJE LAIN KER...

Menjadi panas baran dan sering mencari kesilapan anda
SIMBAH DENGAN AIR KALU SI DIA MARAH2... KUI KUI

Sudah tabiat pasangan bercinta, suka membelek-belek telefon bimbit pasangannya tetapi si dia tidak membenarkan anda memegang apatah lagi membelek telefonnya.
NO KOMEN

Tidak lagi rajin menelefon anda
MAY BE KREDIT DAH ABIS KER ATU MGKN TENGAH KEKONTANGAN POKET KER..

Anonymous said...

omen-->nak seribu daya,xnk seribu dalih

Anonymous said...

heh ..sume mende diatas tu mmg terkena kt aku la ..hmmmm

apesal.com