click sini..sedekah amalan mulia

Followers

Friday, July 30, 2010

Program mahasiswa bersama pelajar di smk paloh hinai,pekan pahang

sangat2x busy minggu ni..tak sempat lang sung nak update blog....mencabar betol nak jadi geologist niii

ni nak habaq mai.. minggu lepas dak2 course aku iaitu geologi pegi berkampung 3 hari 2 malam kat pekan pahang untuk memotivasikan pelajar2 di sane...disamping memotivasikan diri sendiri ..

banyak aktiviti yang diadekan..pelajar yang terlibat adalah seramai 260 orang (tingkatan 3 dan 5)manakala fasilitator(geology) seramai 30 orang..(sebab ramai yang tak dapat pegi).besar giler nisbah tu..

daripade aku cerita melalut2 bukan korang percaye pun..nah, tengok je gambar2 dibawah ni ekk

fasi disambut dengan paluan kompang oleh adik2 eroh

letak barang kat dorm..rase cam balik zaman asrama  mude2 dulu..

sesi perkenalkan diri fasi2x..

bile adik2 ni kena balun dengan fasi2 time riadah...muke sume nmpk matang..kahkahkah

sesi nangis2 dan membasuh adik2 ni punye minda..haha

fasi seronok membaling belon berisi air kepade adik2

adik2 diminta membuat persembahan untuk meningkatkan keyakinan

sukaneka...untuk hilangkan tension adik2

majlis penutup..dorang dah berubah menjadi sedikit terdisiplin..=)

sesi bersalaman..fasi dan adik2..tak dapat menahan kesedihan..tambah2 lagi fasi..huahuahua

dorang sanggup hantar kitorang sampai ke bas..terharu..

program ni memang best..betol2 meningkatkan motivasi aku..yang adik2 smk paloh hinai(poland) ni tak tau la cane pulak..tak nampak kan..aku dah mule bangun pagi..kelas tak pernah ponteng untuk minggu ni..kerajinan bertambah..tak suka tangguh kerja...keyakinan diri naik beberapa peratus..=)bagus la program ni..!!

tahniah to all fasilitator dan adik2..!! semoga mendapat sesuatu dari program ni okey!!

disini ade 3kerat pantun dari kak eton
jika ada lumpur dipadang,bolehlah kite menumpang mandi
jika ada umur yang panjang,bolehlah adik2 yang dah berjaye ni belanje mekdi...=))

4 comments:

Kamil said...

kak eton belanja pizza!

Sly Nolan said...

huhu best!

zayani zidane said...

ko pun same ngn jalaludin hasan..ingt bapak k.eton tokey pizza ke

SD said...

ada ke patut nak mandi lumpur? ish...ish..ish... da mcm kobau da hah! apa2 pun ni skul lama aku.... banyak benda yg nak kenang n tak nak kenang...

apesal.com