click sini..sedekah amalan mulia

Followers

Friday, August 6, 2010

LELAKI BUKAN SUKE SANGAT TENGOK PEMPUAN PAKAI SHAWL~


 tudung lycra
    tudung ikin

ni tudung syria..(sori ni gambar sape2 aku copy paste (-_-")
yuna1
selendang yuna (sori juge curi gambar sape2 tah..)

yang heliza pakai tu la tudung bawal..smart kn? simple =)

betol aku tak tipu..aku tak tau la kenape kat malaysia ni banyak betol trend tudung nih...
dulu aku tak tau pape pun..pakai je ape orang lain pakai..
yang paling lame bertahan ialah tudung bawal la..

aku rase bukan aku saje,malah semua pempuan di malaysia ni memang mudah terpengaruh..
ade je tudung trend baru,mesti nak ikut..
masalahnye ialah..tudung tu sesuai ke dengan muke kite nih??
kite tengok orang pakai cun, kite akan rase bile kite pakai pasti akan cun macam orang tu..
tak semestinye!! sirius..

aku pantang tengok blog2 menjual tudung2 trend baru ni..
tapi bile da try rase buruk je..pastu membazir lak tu dah beli tak mau pakai..
mule2 yang femes tudung arini, pastu tudung ikin, shawl, tudung syiria, lycra, mende lagi tah pasni..
aku harap aku leh control dari tengok orang2 cun pakai tudung trend baru ni..(nafsu2)
coz ade sesetengah orang yang pakai tak la cun mane..biase je..ni sume taktik orang meniage kan..

aku ade bace blog zelo ni yang menyatekan pandangan die pasal tudung ni..(he's a man)
so lega sikit aku coz aku rase aku sesuai pakai tudung melayu (tudung bawal) yang di sebut2 tu je..ahhaha

jadi,nasihat kepade pempuan2 di luar sane,nak tanye pandangan pasal tudung,jangan tanye kat kawan2 baik,sure dorang akan puji meletop2 sampai terperasan kan..nanti jadi syok sendiri..
oleh itu,tanye je member2 laki yang jujur dan tak bermulut manis.....
sure rase nk balik tukar tudung time tu jugak hahaha

17 comments:

mie said...

ada betulnya...
gue lbh suka tgk gadis bertudung bawal...
simple tapi cun..
hehehee

Nadd said...

betol! betol!
tudung bawal tetap di hati.
imej wanita brtudung di M'sia ^^

zayani zidane said...

mie-> keep it up..heee
nadd-> thx menyokong =))

Rabiatul Adawiyah said...

hihi.. tahu takpe.. lelaki yang suka saya pakai tudung merepek bagai ni adalah pacar saya.. dia suka je.. saya pun naik hairan.. saya plak yg rasa tak sesuai ngan muka la.. itu la ini la.. hihi.. tapi, pasangan kita cermin kita juga kan..

Untuk jualan tudung tu, tak payah tngok la.. saya pun naik menyampah. baik pegi pasar malam n try je.. if ok beli, if tak.. cakap terima kasih kat makcik tu.. haha..

Nice post!

regards,
rabiatuladawiyah.com

yanmie said...

salam,

saya mana2 pun boleh, tp dah lama sangat x pakai tudung bawal,tak ingat bila kali terakhir pakai.

bagi saya lebih selesa memaikai tudung yang ala2 sarung aje kat kepala, tak perlu nak gosok2, kalu nak cepat senang je pakai terus.

tapi pendapat masing2..terpulang, yang penting selesa memakainya dan menutup aurat :P

fuh nasib baiklah suami saya blh je terima cara pemakaian tudung saya..

salam :)

Azfarul said...

Tudung bawal gak cantik..

diraja22 said...

rasanya lg penting bertudung 2..
fesyen terpulang la pd pemakainya..

diraja22 said...

rasanya lg penting bertudung 2..
fesyen terpulang la pd pemakainya..

encHIx laNDax said...

aritu ada nampak tudung mawi..haha~mawi pun pakai tudung~~

zayani zidane said...

rase bagus jugak lelaki prihatin dengan tudung ape yang perempuan pakai..tak la perempuan ni syok sendiri...(-_-")

Mar said...

setuju dgn kata2 2,..
lelaki mmg x suka pompuan pkai tudg2 2 semua contoh terdkat adalah adik laki ak n abg,..ad je yg diorg xpuas ati bila tgk sibling pompuan dy pkai tudg2 2 semua,

zayani zidane said...

tu la pasal..ade sekali pakwe aku sound kate aku ske pakai tudung buruk2 ngn die (tudung ekin)..tp aku ingt tudung tu terbaik dah..hhahaa..diam jela..xleh nk defense pape..xkn nk perasan sendiri kot..wakkaka

Kie-yu said...

kekanda ai pun ske tgk ai pakai bawal
bile pakai shawl die ckp muke selambak
sigh~

zayani zidane said...

haha..tau xpe..bile pakai selendang da rase ok,tapi stenegah orang akan kate muke cam bola..demmit

hudhud said...

i kalau pakai tudung yg trend skg ni, sumpah muka I cam indon ! dats y i panggil tu tudung indon! haha. last sekali i selesa dgn selendang je :P

FarAh AmiRa said...

hahaha..ke sy xsesuai lamkai tdg shawl or yg seangkatan dgn ny..hehehe..slesa pkai bawal je..;)..

Anonymous said...

Btul 2.. bf aku pn lbh ska aku pkai tdg bwal / selendang je..n aku pn mmg x pnh pkai.. dia kata mcm org tua/ bibik indon je klu pmpuan pkai tdg vrsi skrg nih...

apesal.com