click sini..sedekah amalan mulia

Followers

Wednesday, February 9, 2011

7 Fakta Menarik tentang makanan nyum nyum!!

Sape yang tak suka makan dalam dunia ni? tambah tambah lagi makanan yang sedap!
Disebabkan aku ni food lover, ni hah serba sedikit fakta tentang makanan untuk dikongsi untuk menghilangkan stress exam (tibe tibe je..takde kena mengena langsung!)

1) Tahukah anda tanpa air liur di dalam mulut, kita takkan dapat merasa makanan.?
2) Tahukah anda madu adalah satu satunya makanan yang tidak pernah busuk?
3) Tahukah anda alergi manusia paling banyak pada makanan adalah terhadap susu lembu?
4) Tahukan anda buah lemon mengandungi kandungan gula lebih banyak daripada buah starwberi?
5) Tahukah anda sesetengah buah buahan mengandungi lebih nutiren dalam keadaan sejuk?
6) Tahukah anda akan berasa lapar apabila cuaca sejuk?
7) Tahukah anda jika anda aktif dalam kehidupan harian, kalori tidak akan sempat bertukar kepada lemak?

p/s: tahukah anda bahawa makanlah selagi hidup lebih sedap bunyinye berbanding makan untuk hidup?

1 comment:

zOeY zAu YaH said...

dan tahukah anda..bila saya tgk entry ini saya sgt terliur dgn dessert itu? haha

apesal.com