click sini..sedekah amalan mulia

Followers

Sunday, July 31, 2011

Wanita Jepun mempunyai jangka hayat yang paling lama di dunia

Wanita Jepun mempunyai jangka hayat paling lama di dunia iaitu secara purata selama 86.39 tahun
itupun menurun dari tahun 2009 iaitu pada kadar purata 86.44 tahun.
Tahun lepas terdapat peningkatan kematian di sebabkan masalah jantung dan strok

Berikut adalah 3 ranking jangka hayat wanita paling lama di dunia:
1) Jepun - 86.39 tahun
2) China - 85.9 tahun
3) France- 84.8 tahun

Berikut adalah 3 ranking jangka hayat lelaki paling lama di dunia:
1) Hong Kong- 80.00
2) Switzerland - 79. 9
3) Israel - 79.7
4) Jepun

Ada pendapat yang cakap orang jepun ni suka natural, kurang makan daging, makan banyak sayuran dan ikan..Diorang tak suka hidup mewah, besederhana jadi tak perlu pikir banyak masalah, sentiasa senyum, rajin bercucuk tanam dan sebagainya

Begitu jugak orang china, diorang ni jenis takut mati, kat tempat aku, padang polo ni tak pernah lekang dengan bangsa cina dari awal pagi sampai petang diorang bersenam, berjoging bagi jem jalan odw aku nak g keje. Ketua seksyen aku pun antara yang pegi padang polo pagi2 lepastu tak mandi terus pegi office what the.

Ape pun, sebagai umat islam, kalau panjang umur tu, banyak2kan lah beribadah, sebab lagi lama kita hidup kat dunia ni, lagi banyak kita bergelumang dengan dosa yang kadang2 tidak kita sedari.

Selamat menunaikan ibadah puasa!!

1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

apesal.com