click sini..sedekah amalan mulia

Followers

Thursday, March 18, 2010

10 perkara tentang perempuan yang perlu diketahui~


1. Perempuan suka bercakap. Walaupun mereka tak ada apa-apa perkara untuk dikatakan, mereka tetap akan bercakap walaupun hanya untuk membicarakan tentang perkara yang sama berulangkali. Kadang-kadang orang yang mendengar pun dah boleh hafal jalan ceritanya.
2. Perempuan suka bertanya tentang perkara yang tidak mempunyai jawapan yang tepat. Itu salah satu usaha untuk membuatkan anda rasa serba salah walaupun anda tak bersalah. Terutamanya jika anda lelaki.

3. Perempuan tak ada apa-apa untuk dipakai bila diajak untuk keluar. Janganlah tanya tentang baju yang bertimbun dalam cupboard 5 pintu dia tu. Mesti dia akan cakap, ‘Tak ada bajulah nak pakai’. Oh shut up. You just don’t understand.

4. Perempuan suka berjalan dalam kumpulan walaupun hanya untuk ke tandas. Inilah salah satu cara mereka mencari peluang untuk bergosip!

5. Kalau seorang lelaki akan pergi untuk 7 hari lawatan ke sesuatu tempat, dia akan pack untuk 5 hari punya outfits dan akan pakai baju yang sama 2 kali. Tapi kalau seorang perempuan akan pergi untuk 7 hari lawatan ke tempat yang sama, dia akan pack 21 outfits sebab dia tak tahu apa yang dia nak pakai untuk setiap hari kat sana nanti.

6. Perempuan akan sentiasa rasa tak selamat tentang berat badan, punggung dan breast size mereka. Mesti ada yang tak kena.

7. Perempuan akan rasa exited, heaven dan ‘terkawal’ bila berada di shopping complex. Nampak mall macam nampak Brad Pitt.

8. Perempuan tak suka jawapan jujur bila dia tanya, “How do I look?”

9. Perempuan sanggup memandu jauh untuk mengelakkan possibility untuk sesat kalau guna jalan shortcut.

10. Perkara yang paling memalukan bagi seorang perempuan adalah apabila mengetahui ada seseorang memakai pakaian yang sama atau hampir sama dengan mereka. Tapi pernah tak anda dengar seorang lelaki berkata, “Ohmaigoat! There’s another man wearing the same black tuxedo, get me outta here!”

4 comments:

Kamil said...

ko pun ade masalah kat no 6 ke?haha

lynie@w0rk said...

no.10 s0kong ^^

Anonymous said...

aku penah kene kot..time fwork..3org seklai pakai tudung yang same..adehh..last2 tudung tu bg kat kakak aku je..segan giler..leh plak dorg terpikir nk pakai tudung same aritu..cis..
kamil>bia lah aku gemuk dr pndgn korg,yg pntg halil suke dh..haha

lynie@w0rk said...

Maw ny0rok bwh meja la klw sma...
haha

apesal.com