click sini..sedekah amalan mulia

Followers

Friday, April 30, 2010

KAEDAH MENCAPAI at least 100 UNIQUE VISITOR SEHARI I!!

yeahh..mudah saje kalau nak capai 100 unik visitor sehari

sekarang ni leh la tunjuk belagak sikit sebab unique visitor >100 sehari..
mungkin sebab aku dah tukar niat kot.takmau kejar duit nuffnang
sebab memang takkan bnayk mane pun.haha

aku buat teori2 di bawah ni..
melalui pengalaman aku..

1.bulan pertama: cantikkan blog,make it simple,blogwalking sampai tangan lembik dan follow sebanyak mungkin

2.rajin2 belajar care2 menaikkan traffic daripade senior..

3.join semua bende yang korang rase boleh menaikkan traffic.contohnye traffic digger,yousaytoo,gengblogger,ukm blogger dan sebagainye..buat2 pecaye je..
hasilnye jangke mase panjang sebenarnye..

4.entry mestilah menarik minat pembace.letakkan gambar untuk setiap yang anda ceritekan.barulah segar sikit mate nak bace entry korang

5.jangan post bende yang dah lapok sebab orang takkan berminat nak bace itu semue..dah basi..cari bahan yang segar bugar,sensasi dan hangat.

6.rajin2lah komen yang ikhlas dan menarik kat blog orang sebab ini mampu membuat tuan punye blog yang di komen tertanye2 siapekah anda.tak kirelah di ruangan komen atau chatbox

7.okey kalau anda wanita,mungkin anda boley possing cun2,buat muke secomey mungkin,post banyak2 kat entry anda..entry tak best pun orang nak tengok sebab manusia ni mudah tertarik dengan bende yang cantik.
muahhahha

8.ping lah entry anda pade peak hour misalnye time pas maghrib or ishak sehingga larut malam,pagi2 pas masuk office,sure ramai yang nampak entry baru anda.kalau ping mase yang salah,banyak mane pon anda ping,takde sape perasan..haha

9.buat entry at least 3 kali sehari.bagi jarak antara enrty baru dengan sebelumnye.sebolehnye bile dah takde orang berminat nak komen.SELAGI BELUM CUKUP 100 VISITOR,JANGAN BERENTI BERBLOG.

10.selepas berusaha,berdoa..tawakal je..hehe

gud luck! semoga anda berjaye!!

4 comments:

GeNgKaPaK said...

aku pn jeles traffic ko lg ramai dr aku...haha...

zayani zidane said...

tapi lawak ko still best dari aku..haha

Sang Karipap said...

Time management itu penting..haha

Kadang2 bangun subuh pun lambat..mane smpat nak ping time peak hour. hahaha

Call T said...

tips yang bgus :D...tpi aku tak kesah brapa banyak visitor aku,janji ado huahua ^0^

apesal.com