click sini..sedekah amalan mulia

Followers

Tuesday, April 6, 2010

My Date Night

selalunye kalau semester break ke,kalau time tu aku dengan halil balik ipoh, halil mesti ajak aku keluar date.Setiap kali balik jugaklah aku tergedik2 tunggu message dari die untuk ajak aku keluar.Takmau lah aku yang ajak..jatuh la air muke aku as a girl kan..hahaha..walaupun dah dekat 5 tahun aku kenal die, tapi 5 tahun jugak la aku selalu tertunggu2 message die ajak aku keluar..nak ajak die kang takut die kate tak boleh la,nak repair komputer la,motor lah haihh..bile dah set mase pukul berape nak pegi date,aku pun tercari2 baju ape nak pakai.Kadang2 sampai 5-6 baju aku try dari petang sampai la die samapai kat rumah nak jemput aku.yela..takkan nak selekeh2 je..nanti die pulak banyak komen kat aku..kalau boleh nak bagi die terdiam dan puji2 aku je hahaha..aku akan pakai the best yang boleh kalau keluar dengan die walaupun kadang2 kene kritik jugak.Aku mesti pakai style yang berbeza2 sebab taknak bagi die bosan tengok gaye aku yang same saban kali die jumpe aku.baik kan aku?.Then bile die sampai ceh,kadang2 die pakai jersi dengan selipar je..
(-_-")..penat aku make up,tudung lilit2 bagai die pakai rileks je..haihh..aku pun malas nak komen nak jage hati die punye pasal kan..kitorang pun pegi lah tengok wayang. selalu die mesti tanye aku nak tengok movie ape..then bile aku cakap nak tengok citer ni,die cam tak setuju,then aku cakap ikut abang lah nak tengok ape,die cakap tak tau....last2,aku jugak yang decide.then kitorang akan beli popcorn dan coke setiap kali nak tengok movie.selalunye lah..dan aku yang akan habiskan semua popcorn tu.bukan ape,die mesti makan sikit je.bazir betul.nak je telangkupkan kotak popcon tu kat kepale die bile kotak popcorn tu dah kosong.habis je tengok movie,kitorang akan pegi makan kat dataran ipoh.situ ramai giler orang sebab situ memang tempat orang lepak makan lewat malam..char kuey teaw die..perghh..bukan nak cakap la,meleleh beb gua cakap lu..udang die besar gile dan banyak.kadang2 aku makan sampai 2 pinggan.kesian jugak kat halil sebab malu dapat awek yang kuat makan macam aku nih.(-_-").Habis je makan,borak2 kat situ dekat setengah jam,kitorang pun balik rumah..tak berani aku balik lambat2,mau kene soal siasat dengan koperal zulkefli kat umah tu.hahaha..sampai rumah kitorang akan bergayut lagi 2-3 jam then baru tidur..harharhar tu la my date nite aku.biase2 je..but i always miss that moment..bile la lagi nak jumpe ni..dah berbulan2 tak tengok muke die..(~_~)

2 comments:

.::WaNiE::. said...

good luck babe 4 this ;)

zayani zidane said...

thx..saje bosan2..sambil2 try luck ..haha

apesal.com