click sini..sedekah amalan mulia

Followers

Saturday, June 5, 2010

AKU DAH TENGOK LAGENDA BUDAK SETAN...KORANG DAH??

 

semalam,5/6/2010 aku keluar tengok wayang dengan buah ati Mr Halil sebab dah lame giler tak jumpe..masing2 sibuk kan..tambah2 skang die dah keje kat kedah pulak (-_-")..Nasib la dapat awek yang tabah bile berjauhan dan masih boleh kawal perasaan dan nafsu untuk cari lain..wakaka..jangan risau b,sayang setia ok! huuhuuu..

sebelum tengok wayang,g makan piza jap sebab mekdi penuh,semalam jusco penuh giler..da la ipoh ni cam tak maju sangat "tapi lagi maju sikit dari kelantan"haha.pasaraye banyak la jugak aku rase. tapi semua orang nak serbu jusco tu jugak.demmit.cari parking je dah dekat sejam haihh..nasib aku la ni penyabar kalau tak awal2 dah bla..last2 dapat jugak  bli tiket wayang kol 4.20 tu pun seat depan2..boley tahan jugak sambutan LBS ni..full panggung.

cerita ni boleh tahan la..mengisahkan seorang remaja yang nakal tahap setan (farid kamil = kasyah)jatuh cinta kat seorang mangsa yang merupakan junior die yang cun melecun(Lisa surihani= ayu).Kasyah berubah demi mendapatkan cinta ayu.Akhirnye dorang becinta jugak..tapi suatau hari kasyah kena buat tesis kat pedalaman  takde connection dengan ayu selama setahun.

tapi ayu janji akan tunggu kasyah.Namun,malang menimpa apabila azmi pakwe lame ayu datang bitau mak ayu sakit. Mak ayu pakse ayu kawin dengan azmi.ayu terpakse buat sebab mak die tenat time tu..tapi hidup ayu dengan azmi tak bahagia sebab dulu azmi pernah curang dengan pempuan lain..ayu pulak masih cintekan kasyah..azmi jadi pemarah dan belasah ayu pade suatu hari tu..dan membuatkan ayu memandu kereta dengan laju akibat geram lalu eksiden.muka ayu hancur,azmi nak tebus kesalahan die biaya plastic surgery untuk ayu.

ayu akhirnye tukar wajah baru dan bercerai dengan azmi..Lalu ayu tukar name jugak jadi emilia.setaun lepas abis buat tesis,kasyah jumpe suzana(raja farah) kawan sebilik ayu nak cari ayu..kasyah terkejut dengar ayu dah akwin dengan orang lain.tapi kasyah pasrah namun still cintekan ayu..haih..letih menaip..(-_-")

lalu suzana memperkenalkan seorang kawan kepada kasyah yang boleh bagi kasyah keje jadi fotografer.name die emilia..haa..korang dah leh agak kan..tapi kaysah tak tau lagi..ayu try teckel kasyah..tapi kasyah cam tak berminat kat emilia sebab ayu cun lagi.tapi sebab banyak kesamaan kat emilia dengan ayu,kasyah cam tension.last2 ayu kesian,die pun nak g new zeland.suzana yang kesian kat ayu dengan kasyah pun bitau lah kasyah pasal ayu.kasyah sempat kejar ayu dan ambik keputusan nak kawin..

tapi azmi yang busuk hati ni datang belasah ayu sampai terjatuh,kepala ayu terhentak kat pasu.ayu akhirnye hilang ingatan. tapi kasyah tolong jugak pulihkan ingatan ayu..last2 dorang kawin..tapi ade watal fazura(kit) yang jadi bos kasyah..die baik dan sukekan kasyah..ending citer ni ayu mati sebab lahirkan baby..tapi aku rase kaysah mesti kawin dengan kit nanti..haha..

cerita ni feeling2 tapi kelakar jugak bukan sebab ape,sume orang gelakkan lisa surihani sebab pelat "r" haha..aku pun asik gelak je..xleh nak feel.ni dah la 1st time tengok movie jiwang dengan halil..sebelum ni semua citer lawak tak pun aksi. ni pun kene pakse dengan aku..haha..

ape pun,aku bagi 3 bintang kat movie ni sebab ade usaha..haha..kelemahan die cara shooting kot,sebab rapat sangat dengan muke orang.sampai nampak satu2 jerawat farid kamil.selame ni aku tak pernah tau lisa ade tahi lalat kat muke,boleh nampak ade 2.tu bukan masalah tapi bile tunjuk 1 muke,tak nampak lagi satu muke..haha

selamat menonton =)

5 comments:

zati said...

dah tengok semalam kat KLCC heee,citer dye memang feel + lawak ^_^

Fifi Rahmat said...

huish, mesti tonton mgu depan neh. i x suke lawat panggung hari minggu. ramai. weekday itu syiokk. aman

.::WaNiE::. said...

tunggu kuar kat utube kekekekee

zayani zidane said...

k.wanie..aah,raye ni mesti kuar kat astro ria kot..haha

Legasi Piston Pecah said...

dah tengok...errrmmm...

------------------
Entri Baru : [REVIEW] Lagenda Budak Setan

apesal.com