click sini..sedekah amalan mulia

Followers

Wednesday, June 16, 2010

PESANAN BUAT SESIAPA YANG CAMBURU KAT MISYA MANSOR



tajuk post aku tak boleh belah langsung..hahha..sori la kerana tertarik korang ke blog aku
bukan ape,dah lame aku tak update blog sebab busy sikit nak buat tesis.
tibe2 terasa hati nak bukak blog gadis terbilang..korang tau kan..
pemiliknye bernama misya mansor (bukan name sebenar kot)

aku adelah antara orang yang menaikkan trafik beliau..bukan nak promot blog orang ke ape,
tapi dulu 1st time aku bukak blog ni dari seorang kawan sebab nama blog gadis terbilang ni banyak kat blog list.
aku pun pelik kenapa orang nak bubuh nama blog gadis terbilang.terbilang sangatkah gadis ini?
jadi aku pun click tengok..1st aku buat mesti la usha owner blog

then dah jumpa..usha gambar yang lebih clear di facebook..
nak tau ape yang aku jumpe?awek yang cun dan fotogenik
bukan senang awek cun nk fotogenik kan.
kadang2 depan2 nampak lawa.dalam gambar tak berape sangat

aku perasan jugak cik misya mansor ni selalu dikritik pasal wajah..
pelik jugak aku rase, dah cun..tapi siap ade yang cakap muke die cam ikan mati..kiut pe ikan mati
kalau cik misya tersebut tidak cun,takkan la fren at facebook mencecah 4900++ orang..
dan blog beliau setiap hari tidak kurang 100 unik visitor..eh,cam stalker pulak..aku stadi ok..
aku takde lah rase jeles sangat,tapi rase ingin belajar macam mane nak naikkan trafik cam beliau...
sile jangan salah faham ok..hahaha

lagipun aku baru tau haritu yang beliau ni awek kepada senior tempat aku stadi..so kene hormat senior..
so skang baru nak masuk pesanan kepade yang cemburu kat cik misya ni..

1) think positif la der..tak guna kita kutuk orang sane sini padehal orang tetap lagi bagus dari kite..cari potensi diri..

2)jadikan orang yang berjaye sebagai pedoman untuk betulkan kekurangan diri sendiri

tu je..tak gune aku berceloteh panjang..akhir kata,:

 jika kita mempunyai kecantikan,ia tidak akan kekal kerana ia akan hilang ditelan usia,jika kita mempunyai harta,ia akan habis jika diguna,jika kita mempunyai pangkat dan nama,kita perlu menjaganya,tetapi jika kita memiliki ilmu,ia akan bertambah seiring usia,dan ia akan menjaga kita hingga akhirat =)

3 comments:

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

yer..betol tu..hanya amalan dan taqwa je yang akan kekal ke akhirat nnt..

GadisTerbilang said...

eyh! terjumpe 2 post yang same cmni

yg mne asal yg mne cOpy??? o.O

zayani Halil said...

ade eh? katner tu? rasenye ni buat sendiri dan dah lame buat..ayat pun tunggang terbalik sem lepas kot..hohoho..

apesal.com