click sini..sedekah amalan mulia

Followers

Sunday, May 16, 2010

keperluan kahwin~

semalam kakak aku kawin.
dengan suami die sekarang ni.seorang pegawai polis.kakak aku peguam
elok sangat lah tu,sorang tangkap penjenayah,sorang tolong bicarakan.haha

sebelah kiri tu aku.serabut giler tengok baju dengan tudung yang aku pakai..sape la yang bijak sangat belikan kain macam tu..untuk satu famili pakai tensyen gile aku semalam..hitam pulak tuu demm

tapi aku rase just nice la.
memang patut pun die kawin.umur die da 25,suami die 27


kawin bawah pedang..standart lah laki die gelap,polis kan..anak kelabu lah nanti.haha

just nice kan?


selamat pengantin baru woii



tengok,kek 5 tingkat ni lagi tinggi dari kakak aku haha


saje nak kongsi cerite.,
kenape kene kawin?kenape tak jadi cam artis hollywood
duduk bersame berpuluh2 tahun,anak berlambak2,siap dengan cucu segale,tapi tak kawin,

tapi itu hollywood,kau? putih cam dorang ke?tinggi cam dorang?
setakat muke typical malay tak payah la nak ikut cam omputih tu
dorang taknak kawin sebab nanti kene kongsi harta.walaupun sorang je yang cari duit.

ni antara sebab perlu kawin yang aku jumpe:

1)nabi melarang dari hidup membujang
2)melahirkan zuriat untuk menyambung keturunan
3)jiwa akan tenang.tak percaya sila cuba
4)meluaskan persaudaraan
5)tak kesorangan bila dah tua..tapi zaman sekarang ni macam2 kan..didik lah anak tu elok2 nanti ok.

2 comments:

Sang Karipap said...

Hah elok la tu..tgk kenduri pun sederhana dan tak berlebih-lebihan. Moga-moga perkahwinan tu diberkati dan dirahmati Allah..

Kakak ngko dah kawin..ngko bila lagi? hahaha~

.::WaNiE::. said...

aku dah kwen

apesal.com